Referenties

Ron Bijkersma, Corporate HR Director Schoeller Allibert Group

Susan heeft al onze managementteams in Europa getraind. Een enorm succes. Ze is in staat om 'non-financials' te trainen op een zeer gestructureerde en onderhoudende manier in een vakgebied dat niet altijd aantrekkelijk is voor de deelnemers of ze gemakkelijk afgaat. Door gebruik te maken van pakkende foto's en stroomdiagrammen om complexe zaken heel eenvoudig uit te leggen. Ik krijg veel verzoeken voor meer diepgaande trainingen van onze organisatie. Maar alleen door Susan! Een echte aanrader als je de financiële kennis van management (maar ook van iedereen die met cijfers te maken krijgt) op een effectieve en prettige manier wilt verbeteren!

Bregje Boetekees, Director, White and Yellowcross Care Foundation

Vorige week hebben wij genoten van de interactieve training van Susan, het was een groot succes! Ik ga er vanuit dat de evaluatieformulieren dit ook zullen laten zien want van de andere deelnemers hoor ik dezelfde geluiden. De informatie werd zeer helder gepresenteerd en door de opdrachten (waar we ook nog eens veel plezier in hadden!!) werd de stof heel duidelijk. Door het “doen” kwam de informatie echt binnen en zag je dat men de theorie steeds beter kon toepassen.
De training was ook goed toegesneden op de non-profit deelnemers, wat fijn was. Kortom, een groot succes en Susan is echt erg goed in wat ze doet!!
In 2019 zou ik dus graag weer met haar willen trainen. We denken aan 5 dagen: een herhaling van de 3-daagse training (want ik heb al weer nieuwe aanmeldingen) en dan 2 dagen verdieping (inhoud in onderling overleg samen te stellen, gebaseerd op specifieke casussen en leervragen van deelnemers).
Hartelijk dank John voor deze eerste succesvolle samenwerking, met speciale dank aan Susan voor haar talent!

Finance for non-financials werkt voor toonaangevende ondernemingen.

  • Eindelijk begrijp ik iets van de financiële wereld. Bedankt, Remco van Bart, Business Partner Manager bij Canon Nederland N.V.
  • Actieve training om de materie meer levend te krijgen. Ron Vlenterie, Service Manager at Canon Netherlands N.V. 

Karel Haan – Leadership and Consultancy behaviors trainer at Canon

Finance is LEUK! Dat weet ik sinds ik de training ‘financiële overzichten doorgronden’ bij Susan heb gevolgd. Susan heeft ervaring als Business Controller in uiterst uitdagende bedrijfsomstandigheden. Dat blijkt uit de sprekende (soms hilarische) voorbeelden die ze in haar training gebruikt. Hiermee weet ze financiële onderwerpen tot leven te brengen. Haar enthousiasme en humor zijn aanstekelijk. Hierdoor is het niet alleen leuk om haar training te volgen, maar blijft de kennis ook echt ‘plakken’. De interactieve vorm waarin Susan haar training doet maakt dat ik als deelnemer de stof meteen toe kon passen in voor mij relevante situaties. Dankzij de training van Susan kan ik nu veel beter een ‘balans’ en een ‘winst- en verlies rekening’ lezen en begrijp ik veel beter het nut ervan.

Ann Soufnanguel Corporate HR Manager Océ

Ik was bij de gelukkigen om een zitje te bemachtigen in één van haar trainingen. Wat mij het meest is bijgebleven, is Susan’s aanpak om de basisprincipes van Accounting, Finance en Metrics inzichtelijk te maken aan de hand van concrete vraagstukken uit het dagelijkse leven die – op het eerste gezicht – weinig te maken hebben met finance beginselen. Bovendien heeft Susan de gave om mensen te boeien, te binden en warm te maken voor ‘méér’.

Patrick Kleuskens, sr project manager DEMCON Eindhoven

Met haar enthousiasme en uitgebreide kennis heeft Susan me middels haar training een goed overzicht gegeven van de financials for non financials. Hoewel ik geen financiële achtergrond heb was de training perfect te volgen en gaf me voldoende kennis en achtergrond voor mijn job. Ook het deel waarin ze ingaat op de "balans van jezelf als persoon" vond ik een echte eye opener. Kortom: erg leuk en leerzaam.

Beste Susan, (organisator training) en (CEO)

Overall kijk ik terug op een geslaagde en inhoudelijk goede dag. Het geeft weer even een totaalbeeld van de verschillende financiële processen en waar we het uiteindelijk allemaal voor doen. De reden dat ik met name enthousiast ben over de training is dat met simpele en praktische voorbeelden zaken werden uitgelegd en er veel interactie was.
In de praktijk pas ik het op 2 manieren toe:

  1. De opmerking die Susan regelmatig maakte was: “wat is je conclusie”? en “wat worden je acties”? Ik merk dat we regelmatig wel een conclusie trekken maar vervolgens er geen actie aan koppelen. Dat betekent meestal in de praktijk dat er ook niets gaat veranderen. Dit betreft niet alleen op het gebied van financiën maar eigenlijk voor alles. Ik heb mezelf voorgenomen om deze twee uitspraken dagelijks te gaan gebruiken en over te brengen richting mijn medewerkers. Dit heeft afgelopen woensdag al plaatsgevonden tijdens mijn 4 wekelijkse financiële reviews. Waarbij we steeds weer de vraag stelden aan medewerkers wat is conclusie en wat worden je acties. Deze acties hebben we ook genoteerd en rondgestuurd aan het einde van de dag. Zodoende weet iedereen welke acties opgepakt dienen te worden.

  2. Het maken van een forecast is iets dat we tot op heden niet deden. Afgelopen week heb ik met onze business controller 2 uur een brainstormsessie gehad om ideeën te bedenken hoe we dit kunnen concretiseren. Tevens heb ik hier over gesproken met financials, zij hebben ook ideeën aangedragen (oa rolling forecast van 12 maanden).

We werken de verschillende ideeën de komende periode uit en streven er naar om vanaf de volgende periode dit te kunnen implementeren. Op die manier kunnen we met mijn medewerkers een forecast maken en elke periode updaten.
Mochten er nog vragen of tips zijn dan hoor ik dat uiteraard graag.
Alvast een prettig weekend. Met vriendelijke groet,
(Deelnemer) • Business Unit Manager

Erna Laclé, Projectleider Sectorplan Zorg, Leren en Werken

Goedemorgen Susan,
Wil je nogmaals bedanken voor de fijne dag gisteren!
Uitdagend programma, duidelijke uitleg en met veel plezier de dag door! Top ;-)
Met vriendelijke groet,
Erna Laclé

 

Uit het bedrijfsleven

NBA Logo  Schoeller Allibert  Theewen koeltechniek logo  AMI

INTERPOINT [large]  Dutch Power Company  Office depot logo  The Greenery

VIA Academy logo  Canon Logo  Bruck logo VSM

ICT automatisering  Facilicom  Hendrix Genetics  CHR Partners Logo

 

En de zorg

White Yellow Cross St. Maarten Logo  SABA Health Care Foundation  St Eustatius Health Care Foundation Logo  Foresee Foundation Logo

RegioPlus  Venturaplus  Care2Care  

ZorgZijnWerkt  DeRotterdamseZorg  Utrechtzorg

WGV  Zorg aan zet

Tevens is Susan Marcussen als Docent verbonden geweest aan

NBA  UM  Fontys